KARLSSON ARKITEKTER VINDER NYT PSYKIATRISYGEHUS I NORGE !

Karlsson arkitekter_Psykiatri i Trondheim 02.jpg

Karlsson arkitekter har i samarbejde med NCC Norge, Ratio arkitekter, COWI Norge og Schønherr vundet konkurrencen om Nyt Sikkerhedspsykiatrisk Sygehus for St. Olavs hospital i Trondheim, Norge.

Projektet omfatter ca. 6.000 m2 nybyggeri i det historiske område Østmarka i udkanten af Trondheim. Byggeriet skal danne en helt ny ramme for sikkerhedspsykiatrisk behandling og er det første af sin art i Norge.

Projektet blev meget rost af dommerkomiteen, bla. for byggeriets udnyttelse af terræn og indpasning i det historiske bygningsmiljø, overordnede struktur, rationel funktionsdeling, gode dagslysforhold, enkelt orientering og oversigt samt stor tilpasningsdygtighed.

Vi er glade for at kunne bruge vores viden om samspillet mellem arkitektur, design og psykiatri også i Norge og vi ser frem til et spændende samarbejde med medarbejdere og ledelse i Sykehusbygg og St. Olav Hospital om videre udvikling af projektet, siger partner Christian Karlsson.

Se mere om projektet her:

Karlsson architects in collaboration with NCC Norway, Ratio architects, COWI Norway and Schønherr wins a competition for the new high security Psychiatric Hospital for St. Olavs hospital in Trondheim, Norway.

The project is ca 6000 m2 and is located in the historical Østmarka area in Trondheim. The building will be the first of its kind in Norway, totally redefining the frame for treatment of the mentally ill in the high security ward.

The project was praised by the judges for the placement in the landscape and the integration to the existing context, the general structure, rationalilty and good daylight conditions, orientation, overview and great flexibility.  

We are happy to put our expertise in the field of psychiatry and architecture into good use in Norway. We are also looking forward to the exiting collaboration with the staff and management of Sykehusbygg and St. Olavs Hospital to develop the project further, says Christian Karlsson, partner at Karlsson architects.