Det nye psykiatrisygehus i Slagelse tildelt BYGHERREPRISEN 2016

Ved et smukt arrangement i Bygherreforeningen den 14. april, modtog Region Sjælland bygherreprisen 2016 for det nye psykiatrisygehus i Slagelse.

”Alle de tre nominerede er bygherrer på topniveau, men det som i særdeleshed imponerede med psykiatrisygehuset var, at alt ned til mindste detalje var gennemtænkt og gennemsyret af recovery-strategien. Graden af innovation er bemærkelsesværdigt i dette projekt. En stram økonomi og tidsplan udelukker heldigvis ikke grundlæggende udvikling, som kommer brugerne til gode. Det er på alle måder byggeri i international særklasse”, siger Henrik Mielke, CEO i Enemærke og Petersen og bestyrelsesmedlem i BoligfondenKuben, som uddeler Bygherreprisen i samarbejde med Bygherreforeningen.

”Vi vil særligt fremhæve det omfattende brugersamarbejde, hvor både psykiatriens ledelse, personale, patienter og pårørende har medvirket med kompetence, stort engagement og en enorm arbejdsindsats. Bygherren betyder mere end 50% for et godt resultat”, siger Christian Karlsson.

Karlsson arkitekter / VLA vandt i 2009 den åbne idékonkurrence og i 2010 den efterfølgende totalrådgiver konkurrence og har stået for ideudvikling og projektering af byggeriet, som blev indviet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i august 2015.