Huset for psykisk sundhed

Pilotprojekt, brugersamarbejde og renovering

Karlsson arkitekter har været totalrådgiver, procesleder, arkitekt og byggeleder på projektet. Vi har b.la. planlagt, forestået og gennemført en intensiv og omfattende brugerproces med brugermøder og workshops med både medarbejdere, ledere og borgere/patienter.

Pilotprojektets ramme er i alt 2.000 m2 i det tidligere Sankt Josef Hospital i Griffenfeldsgade i København N.

I løbet af brugerprocessen har vi defineret en række indsatsområder, der vil være vigtige i de efterfølgende bydelsdækkende fælles psykiatrihuse. En række af disse indsatsområder er videreudviklet, projekteret og gennemført som ombygning af en del af ejendommen. Indsatsområderne vil ud over at være et nyt fælles modtageområde for borger og personale fungere som Living Labs for brugerne.

Ombygningen er udført i hovedentreprise. Den blev indviet i december 2016 af socialborgmesteren for Københavns Kommune og regionsrådsformanden for Region Hovedstaden. I 2017 opsamles erfaringer fra brugerproces og resultatet i et konkluderende katalog efter.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJEKTTEAM Karlsson arkitekter Region Hovedstaden

BYGHERRE Københavns Kommune, Byggeri København, Region Hovedstadens Psykiatri

LOKALITET Griffenfeldsgade, Danmark

PROGRAM Renovering af en del af ejendommen i Griffenfeldsgade 46, samt indretningen af et pilotprojekt, der skal danne rammerne for afprøvning af forbedrede patient/ borger modtageforhold, samt være Living Lab for arbejdspladserne og behandlingsrum

AREAL 2000 m²

STATUS indviet 2017