Rammeaftale med KEA

foto: www.innobyg.dk

foto: www.innobyg.dk

SUPER NYHEDER! 
Karlsson arkitekter sammen med Alectia som underrådgiver er blevet prækvalificeret til tilbud af byggerådgivning for Københavns Erhvervsakademi (KEA). Det er en rammeaftale op til 4 år, hvor man bistår med byggerådgivning i forbindelse med gennemførelsen af løbende ombygninger og renoveringer.

Vi er meget begejstrede for at kom i gang! 

 

 

SUPER GOOD NEWS! 
Karlsson architects together with Alectia as sub-consultants have been prequalified to give an offer for building consultancy for Copenhagen School of Design and Technology (KEA). It is a framework agreement lasting for up to 4 years and is about consulting the ongoing reconstruction and renovation assignments.

What a great assignment for a great client - we can’t wait to start!

Guld til psykiatrisygehus!

GAPS Videncenter er blevet DGNB GULD certificeret! 

Se mere her

 

 

The knowledge center of GAPS - The new psychiatric hospital in Slagelse has been accredited with a sustainable building certification Gold label by the Danish Green Building Counsil!

More info here 

DEN DANSKE LYSPRIS 2016

Karlsson arkitekter / VLA er blevet nomineret til DEN DANSKE LYSPRIS 2016 for bevist arbejde med dags– og kunstlys i projektet til det nye psykiatrisygehus i Slagelse. Vi har arbejdet sammen med det verdenskendte lysdesignfirma Bartenbach fra Østrig om lys som en væsentlig del af den helende arkitektur.

link til pressemeddelelsen

 

 

Karlsson architects / VLA has been nominated for the DANISH LIGHT AWARD 2016 for conscious work with day- and artificial light in the new psychiatric hospital in Slagelse. We have been working together with the world renowned light design firm Bartenbach from Austria on lighting, which is a substantial part of healing architecture.

 

 

 

Karlsson arkitekter / VLA vinder international arkitekturpris ‘The Architectural Review’ HEALTHCARE AWARD 2016 for psykiatrisygehuset i Slagelse!

Det er en stor ære at blive internationalt anerkendt af et af verdens ledende arkitekturmagasiner ‘The Architectural Review’ - GAPS projektet har vundet The Architectural Review Healthcare Award 2016!

Ifølge AR’s anmeldelse repræsenterer projektet ikke kun en lys fremtid for de psykiatriske patienter i Slagelse, men også for hele fremtidens psykiatribyggeri.

Vi er stolte over den internationale opmærksomhed projektet har vakt. Vi glæder os på vegne af patienter, pårørende og personale over de forbedrede forhold for behandling af mennesker med psykiatriske diagnoser. For tegnetuen har det været spændende og udfordrende at arbejde med arkitektur for dem som måske har mest brug for det.

Læs hele AR’s artiklen om GAPS her

Kig på projektet her

 

 

It is a great honor to receive international recognition from one of the worlds most respected architecture magazines ’The Architectural Review’ – our GAPS project has been announced as the winner of AR Healthcare Awards 2016!

‘While both patients and the staff at the new facility are still coming to terms with their new environment, it presents a bold future not only here, but for the entire type’, states the AR’s study.

We are very honored to receive the international recognition for the new psychiatric hospital in Slagelse in the form of the AR Healthcare Award. It has been an interesting process and a great challenge to develope new ways for the mental treatment and care. Therefore, it is very satisfying to receive acknowledgment for creating quality architecture for the ones who need it the most.

Read the whole AR’s study on GAPS here

Check out the project here

 

FINALIST i World Architecture Festival Award

Som det eneste danske projekt er vi finalister i World Architecture Festival award i kategorien ‘Health - Completed Buildings’ for vores GAPS projekt og skal til Berlin i november for at præsentere projektet for dommerkomiteen!

Se mere her

 

Shortlistet til WAN AWARD

Vores GAPS projekt er shortlistet til den prestigefyldte WAN award 2016 i kategorien ‘Health’  - udvalgt blandt 31 projekter fra 10 lande! 

Se mere her
 

FARVEPRISEN 2016

Karlsson Arkitekter / VLA sammen med kunstner Malene Landgreen modtog FARVEPRISEN 2016 ved et smukt arrangement i Psykiatrisygehus Slagelse! 

Vi er stolte og glade for anerkendelsen af det superspændende arbejde med kunst, lys og farvesætning som et del af arbejdet med behandling af psykiatriske patienter i fremtiden!

’’I dag er prisen overrakt på det nye store psykiatrisygehus, der med mere end 50 forskellige farver fordelt over 44.000 m2 er et sjældent og fuldendt eksempel på, hvad kunst og farver kan, når de er brugt rigtigt i arkitekturen.’’

Klik her for at se vores ansøgning til prisen. 

Det nye psykiatrisygehus i Slagelse tildelt BYGHERREPRISEN 2016

Ved et smukt arrangement i Bygherreforeningen den 14. april, modtog Region Sjælland bygherreprisen 2016 for det nye psykiatrisygehus i Slagelse.

”Alle de tre nominerede er bygherrer på topniveau, men det som i særdeleshed imponerede med psykiatrisygehuset var, at alt ned til mindste detalje var gennemtænkt og gennemsyret af recovery-strategien. Graden af innovation er bemærkelsesværdigt i dette projekt. En stram økonomi og tidsplan udelukker heldigvis ikke grundlæggende udvikling, som kommer brugerne til gode. Det er på alle måder byggeri i international særklasse”, siger Henrik Mielke, CEO i Enemærke og Petersen og bestyrelsesmedlem i BoligfondenKuben, som uddeler Bygherreprisen i samarbejde med Bygherreforeningen.

”Vi vil særligt fremhæve det omfattende brugersamarbejde, hvor både psykiatriens ledelse, personale, patienter og pårørende har medvirket med kompetence, stort engagement og en enorm arbejdsindsats. Bygherren betyder mere end 50% for et godt resultat”, siger Christian Karlsson.

Karlsson arkitekter / VLA vandt i 2009 den åbne idékonkurrence og i 2010 den efterfølgende totalrådgiver konkurrence og har stået for ideudvikling og projektering af byggeriet, som blev indviet af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary i august 2015.

BYGHERREPRISEN 2016

Region Sjælland er blandt de 3 nominerede til Bygherreprisen 2016 for realiseringen af det nye psykiatrisygehus i Slagelse.

Byggeriet er med 44.000 m2 og et budget på 1.2 mia det mest ambitiøse psykiatribyggeri i mere end 100 år. 

Karlsson arkitekter / VLA er totalrådgiver og arkitekter på projektet. 


Bygherreprisen overrækkes den 14. april.

 

 

Karlsson arkitekter laver pilotprojekt for Psykiatriens Hus

Illustrations fra Region Hovedstaden & Københavns Kommune V isi  onskatalog.

Illustrations fra Region Hovedstaden & Københavns Kommune Visionskatalog.

Karlsson Arkitekter er nu i gang med et spændende pilotprojekt for Psykiatriens Hus på Nørrebro!

I samarbejde med Københavns Kommune og Region Hovedstaden, er vi i gang med et pilotprojekt, for at udvikle eksisterende lokaler i Griffenfeldsgade på Nørrebro, for Psykiatriens Hus. Projektets størrelse er på ca. 3000 m², hvor de fysiske rammer skal opgraderes, og der etableres flere nye fælles funktioner. Projektet udføres i tæt dialog med brugerne, og vi er netop gået i gang med de første workshops.

Vi glæder os over at være med til at udvikle sådan et projekt! 


KARLSSON ARKITEKTER PRÆKVALIFICERET TIL BØRNEHUS I SKIBBY!

Foto:Arkitektfirmaet GUSTIN    (Torvet Nørre Snede)

Foto:Arkitektfirmaet GUSTIN  (Torvet Nørre Snede)

Vi starter året med flere gode nyheder:

Vi er prækvalificeret til at give bud på det nye Børnehus i Frederikssund!

I team med EKJ Rådgivende Ingeniører, Arkitektfirmaet GUSTIN samt pædagog & konsulent Sissel Brandi-Hansen skal vi udforme forslaget til det nye Børnehus i Skibby!

Vi glæder os til at tage fat på opgaven!


KARLSSON ARKITEKTER PRÆKVALIFICERET I SØNDERBORG!

Vi starter 2016 med gode nyheder! 

Karlsson arkitekter er, i team med Shønherr A/S & MOE Rådgivende Ingeniører A/S, blevet prækvalificeret til konkurrencen om nyt Gigthospital i Sønderborg!

Det nuværende gigthospital i Gråsten, skal flyttes til Sygehus Sønderjylland i Sønderborg, hvor man skal bruge dele af det eksisterende byggeri samt nyopførelse. Karlsson Arkitekter er en af de 5 teams, udvalgt til at deltage i konkurrencen. 

Vi glæder os til gå i gang med opgaven!

 


KARLSSON ARKITEKTER TIL BIENNALEN!

Vi er udvalgt af det danske kuratorteam til at bidrage i den danske udstilling til Venedig biennalen 2016. Kuratorteamet består af Boris Brorman Jensen og Kristoffer Weiss og temaet for det danske pavillon i 2016 er ny dansk humanisme, hvor kuratorerne vil vise "et vitalt øjebliksbillede af ny dansk humanistisk arkitektur". Vi vil i vores bidrag fokusere på humanistisk arkitektur med vores arbejde bag det nye Psykiatrisygehus i Slagelse. 

 

Vil du vide mere om biennalen eller det nye psykiatrisygehus i Slagelse?


HOSPITAL + INNOVATION CONGRESS 2015

Christian Karlsson foredrager på den årlige Hospital + Innovation Congress i Odense den 22. oktober!

Med vores psykiatrisygehus i fokus vil foredraget dreje sig rundt temaet: Sensory simulating solutions – a contribute to holistic and outcome based healthcare.

Christian vil sammen med Thomas Hammer-Jakobsen(Copenhagen Healthtech Cluster) og Mie Krog (Chromaviso A/S) Vise eksempler inden for Psykiatri, neurokirurgi og ældre pleje.


 


VI SØGER PRAKTIKANT TIL FORÅRET 2016

Er du studerende arkitekt eller studerende bygningskonstruktør? Måske er du den vi leder efter!

Karlsson Arkitekter tilbyder praktik i min. 5 måneder. Vi laver forskellige opgaver indenfor arkitekturfaget, bla. skitsering/projektering/konkurrencer, og har et lille men hyggeligt kontorfællesskab på Christianshavn! Vi forventer at du har kendskab til CAD, ADOBE, REVIT (konstruktør), og et stort engagement til arkitekturfaget!

Send din ansøgning med portfolio. (max.10 mb)til: mail@karlssonark.dk

Mærk din henvendelse med ”Praktikant hos Karlsson Arkitekter”.

 

We are looking for interns, to work for us during Spring 2016! Are you a student of architecture or a constructing architect? Do you have experience with CAD,ADOBE & REVIT? Are you passioned for architecture?

Send us your application & portfolio(max.10 MB) to mail@karlssonark.dk 

Mark your application "Intern at Karlsson Arkitekter"